ʻO ka pololei o nā bearings precision ma hope o ke kau ʻana

E hōʻike i ka pololei o nā bearings pololei ma hope o ke kau ʻana
1. Ke ala hoʻomaikaʻi pololei
Ma hope o ka hoʻokomoʻiaʻana o ka bearing i loko o ka mīkini nui, inā e anaʻia ka radial runout o ke kumu nui, hiki keʻikeʻia he hoʻololi i ka waiwai i anaʻia o kēlā me kēia kipi;ke hoʻokō mau ʻia ke ana, hiki ke ʻike ʻia ma hope o kekahi helu o nā kipi, e hoʻololi hou ʻia ka hoʻololi.ʻO ka index e ana i ke kiʻekiʻe o kēia hoʻololi, ʻo ia ka pololei o ka hoʻololi ʻana.ʻO ka helu o nā kipi i koi ʻia no ka hana hou ʻana o ka hoʻololi e hōʻike ana i ka "quasi-manawa" o ka pololei o ka hoʻololi ʻana.Nui ka nui o ka hoʻololi ʻana i ka quasi-manawa, ʻo ia hoʻi, ʻilihune ka pololei o ka rotation cyclic..
Inā hoʻokomo ʻia ka preload kūpono i ke kumu nui, hoʻonui ʻia ka wikiwiki a kokoke i ka wikiwiki hana e hoʻokō i ka hopena "run-in" o ka bearing, hiki ke hoʻomaikaʻi i ka cyclic rotation pololei o ke kumu nui.
2. He ala e hoʻomaikaʻi ai i ka pololei o ka lawe ʻana
ʻO kahi hale hana hoʻāʻo-hana i kahi mea hana pololei.Ua hoʻohana ke kumu nui i nā bearings 6202/P2, akā ʻaʻole hiki i kona pololei ke hoʻokō i nā koi.Ma hope mai, ua mānoanoa ka puke pai a ua hana ʻia kahi ala heihei e pani ai i ke apo o loko.Hoʻokaʻawale ʻia kēlā me kēia hui o ʻekolu pōleʻa e kahi manawa o kahi kokoke i 120°.Ma muli o ka emi ʻana o ka ʻili hoʻoili kaumaha a me ka ʻili hoʻohālikelike koʻikoʻi, hoʻomaikaʻi ʻo ia i ka rigidity o ka ʻōnaehana kumu, ʻoiai ʻo ka nui o ʻekolu mau huaʻai a me nā mea liʻiliʻi ʻekolu. , no laila e hoʻokō ai i nā koi pololei o ka mea kani.
3. Keʻano hōʻoia piha o ka pololei o ka hoʻokomo
Ma hope o ka hoʻokomo ʻana i ka pōleʻa pili kihi e kau ana i loko o ke kumu nui, ʻo ke kaʻina hōʻoia pololei o ka hoʻonohonoho ʻana e like me kēia (e lawe ana i kahi lathe maʻamau me ke anawaena shaft o 60-100mm ma ke ʻano he laʻana):
(1) E ana i ka nui o ka lāʻau a me ka puka noho e hoʻoholo ai i ka pololei kūpono o ka halihali.ʻO nā koi kūpono e like me kēia: ʻo ke apo o loko a me ke kumu e hoʻopili ai i kahi kūpono kūpono, a ʻo ka hoʻopili kūpono ʻo 0 ~ + 4μm (0 ma ka haʻahaʻa māmā a me ke kiko kiʻekiʻe); ʻo 0 ~ + 6μm ka hoʻomaʻemaʻe (akā hiki ke hoʻonui ʻia ka ʻae ʻana i ka wā e hoʻohana ai ka bearing ma ka ʻaoʻao manuahi i ka bear contact angular);ʻO ka hewa o ka pōʻai o ka lāʻau a me ka ʻili o ka lua hale ma lalo o 2μm, a me ka lawe ʻana ʻO ka parallelism o ka maka hope o ka spacer i hoʻohana ʻia ma lalo o 2 μm, ʻo ka holo ʻana o ka ʻaoʻao o loko o ka poʻohiwi i ka ʻaoʻao o waho. emi iho ma lalo o 2 μm;ʻo ka holo ʻana o ka poʻohiwi o ka puka hale halihali i ke koʻi ma lalo o 4 μm;ʻo ka holo ʻana o ka ʻaoʻao o loko o ka uhi mua kumu kumu i ke koʻi ma lalo o 4 μm.
(2) Ka hoʻokomoʻana i ka halihali mua o ka hopena paʻa ma ke kumu
E hoʻomaʻemaʻe pono i ka bearing me ka ʻaila hoʻomaʻemaʻe maʻemaʻe.No ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka momona, e hoʻokomo mua i kahi mea hoʻoheheʻe organik i loaʻa ka 3% a 5% ka momona i loko o ka bearing no ka hoʻomaʻemaʻe ʻana a me ka hoʻomaʻemaʻe ʻana, a laila e hoʻohana i kahi pū momona e hoʻopiha ai i kahi nui o ka momona i loko o ka bearing (e helu ana no 10% a 15% o ka pahu. ka nui o ka lewa);e hoʻomaʻamaʻa i ka bearing e hoʻokiʻekiʻe i ka mahana ma 20 a 30 ° C, a hoʻokomo i ka bearing i ka hopena o ke kumu me kahi kaomi hydraulic;e kaomi i ka lima adapter ma ke kumu a e kaomi i ke alo hope o ke alo me ke kaomi kūpono e hoʻonoho axially;e puhi i ke kāʻei o ke koena pūnāwai ma ke apo o waho o ka bearing, a hoʻohana i ke ʻano o ke ana ʻana i ka torque hoʻomaka e hōʻoia inā he loli nui ka preload i ʻōlelo ʻia (ʻoiai inā pololei ka bearing, akā ma muli o ka deformation o ke kūpono. a i ʻole ka pā, e hoʻololi pū ka preload. hiki ke loli).
(3) E hoʻokomo i ka hui ʻana i ka hui ʻana i loko o ka lua noho
E wela i ka puka noho e hoʻonui i ka mahana ma 20-30 ° C, a e hoʻokomo i ka hui ʻana i ka hui ʻana i loko o ka lua noho me ke kaomi mau a mālie;e hoʻoponopono i ka uhi mua i hiki i ka nui o ka hoʻopaʻa ʻana o ka uhi mua he 0.02-0.05 μm, e lawe ana i ka ʻaoʻao o waho o ka noho lawe ʻana e like me Benchmark, e kau i ke poʻo o ka dial gauge i ka ʻili o ka puke pai, e hoʻohuli i ke kumu e ana. kona holo ana, a pono e emi ka hewa ma lalo o 10 μm;E hoʻonoho i ke ana kelepona ma ke kumu, e hoʻopā ke poʻo o ke kelepona i ka ʻili o loko o ka lua noho hope, a e hoʻohuli i ke kumu no ke ana ʻana i ka coaxiality o nā puka hale mua a me hope o ka noho halihali.
(4) E koho koho i ke kuʻekuʻe hopena i ke kūlana i hiki offset ka deviation, a hoʻouka ia ma ke kākoʻo hope kūlana o ka hale hali e offset i ka like roundness deviation a me ka coaxiality deviation e like me ka hiki.
Ka hoʻokomo ʻana i nā bearings pōkole cylindrical ʻelua lālani me ka pahu liʻiliʻi I ka wā e hoʻokomo ai i ka NN3000K moʻo pālua ʻelua lālani pōkole cylindrical roller bearings me ka tapered bore, pono e uku ʻia i ka hoʻohālikelike pono ʻana o ke anawaena o loko o ka bearings a me ka taper o ke kumu, a hiki ke hoʻohana ʻia ke ʻano kala i ka nui o ka hana liʻiliʻi.Hoʻopili i ka calibration, akā inā nui ka pūʻulu hana, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohana ʻana i kahi ana taper pololei no ka calibration.
I ka hoʻokomo ʻana i ka bearing ma ke kumu tapered, pono e hoʻoponopono ʻia ke apo o loko i kahi kūlana kūpono i ke kuhikuhi axial i mea e kokoke ai ka ʻae radial i ka zero.

ʻO nā nūhou bearings e ʻoluʻolu e kaomi i kā mākouHOMEʻaoʻao.

ʻO ke kau ʻana i ka pōleʻa ponoʻī 12018


Ka manawa hoʻouna: Feb-28-2023