Le saʻo o paʻu saʻo pe a maeʻa faʻapipiʻi

Faʻailoa le saʻo o paʻu saʻo pe a uma ona faʻapipiʻi
1. Auala fa'aleleia sa'o
A maeʻa ona faʻapipiʻi le faʻapipiʻi i totonu o le afi autu, pe a fuaina le radial runout o le autu autu, e mafai ona maua o le fuaina o tau o suiga taitasi ei ai se suiga patino;pe a faʻaauau le fuaina, e mafai ona maua pe a maeʻa se numera o suiga, o le suiga o le a toe faʻaalia.O le fa'ailoga e fua ai le maualuga o lenei suiga o le sa'o sa'o o le taamilosaga.Ole numera o suiga e mana'omia mo le toe fai fa'atatau o le suiga o lo'o fa'atusalia ai le "vaitaimi-vaitaimi" o le sa'o o le ta'amilosaga.O le tele o le suiga i le quasi-period e tele, o lona uiga, o le saʻo o le taamilosaga e leaga..
Afai e faʻaoga lelei le uta muamua i le 'au autu, o le saoasaoa e faasolosolo malie ona faʻapupulaina i le saoasaoa o le galue e faʻatino ai le aʻafiaga o le "tafe i totonu", lea e mafai ona faʻaleleia atili ai le saʻo o le taamilosaga o le paʻu autu.
2. O se auala e fa'aleleia atili ai le sa'o o le fa'amomoli
O se falegaosimea fa'ata'ita'iga-na gaosia se meafaigaluega sa'o.O le autu autu na faʻaaogaina 6202 / P2 bearings, ae o lona saʻo e leʻi mafai lava ona ausia manaʻoga.Mulimuli ane, sa mafiafia le tusi talaaga ma faia ai se ala tuuga i luga e sui ai le mama i totonu.O vaega ta'itasi o polo e tolu e va'ava'ava'a ile toeitiiti 120°.Ona o le faʻaitiitia o le mamafa o le gaosiga o le faʻaogaina ma le mamafa o le faʻatusa, e faʻaleleia ai foi le malosi o le faʻaogaina o le faʻamau, aʻo le tele o fatu e tolu ma le tolu laʻititi O le tufatufaina atu o polo uʻamea e faʻaleleia ai le saʻo o le taamilosaga. , ma fa'amalieina le sa'o mana'omia o le meafaigaluega.
3. auala faʻamaonia atoatoa o le faʻapipiʻiina saʻo
A maeʻa ona faʻapipiʻi le polo faʻafesoʻotaʻi tulimanu o loʻo i totonu o le 'au autu, o le faʻasologa o faʻamaoniga saʻo faʻapipiʻiina e faʻapea (faʻaaogaina se laʻau masani ma le lautele o le 60-100mm e fai ma faʻataʻitaʻiga):
(1) Fua le tele o le au ma le pu o le nofoa e faʻatatau e fuafua ai le saʻo saʻo o le ave.O manaʻoga faʻatusatusa e faʻapea: o le mama i totonu ma le 'au e faʻaaogaina se faʻalavelave faʻafefe, ma o le faʻalavelave faʻafefe o le 0 ~ + 4μm (0 i le avega mama ma le maualuga maualuga); o le kilia o le 0 ~ + 6μm (ae mafai ona faʻateleina le kilia pe a faʻaaogaina e le faʻamau i le pito saoloto le faʻaogaina o le polo faʻafesoʻotaʻi);o le lapotopoto sese o le au ma le pu o le fale o loʻo i lalo ifo o le 2μm, ma le faʻatatau O le tutusa o le pito pito o le spacer faʻaaogaina e itiiti ifo i le 2 μm, o le faʻaogaina o le pito i totonu o le tauʻau i le pito pito i fafo. itiiti ifo i le 2 μm;o le tafe mai o le tauau o le pu o le fale e ave i le axis e itiiti ifo i le 4 μm;o le fa'amama o le pito i totonu o le 'au autu pito i luma o le ufiufi i le axis e itiiti ifo i le 4 μm.
(2) Faʻapipiʻiina o le pito i luma o le pito faʻamau i luga o le au
Fa'amama mae'ae'a le pa'u ile kerosene mama mama.Mo le ga'o ga'o, muamua tu'i se suau'u fa'aletino o lo'o iai le 3% i le 5% ga'o i totonu o le pa'u mo le fa'amama ma le fa'amamāina, ona fa'aaoga lea o se fana ga'o e fa'atumu ai se aofa'i o ga'o i totonu o le pa'u (tautala mo le 10% i le 15% o le ga'o. ave le tele o avanoa);faʻamafanafanaina le faʻanofo e faʻaeʻe ai le vevela i le 20 i le 30 ° C, ma faʻapipiʻi le faʻamau i totonu o le pito o loʻo faʻatasi ma se masini lomitusi;lolomi le lima fetuutuunai i luga o le au ma fetaomi atu i le pito pito i luga ma se faʻamalosi talafeagai e faʻapipiʻi ai le tulaga;vili le fusipaʻu o le paleni tautotogo i luga o le mama pito i fafo o le bearings, ma faʻaaoga le metotia o le fuaina o le amataga torque e faʻamaonia pe o le preload faʻamaonia e iai se suiga tele (tusa lava pe saʻo le faʻamau, ae ona o le deformation o le fetaui. po'o le pa, o le a sui fo'i le uta muamua. e ono suia).
(3) Faʻapipiʻi le faʻapipiʻi faʻapipiʻi i totonu o le pu o nofoa
Faʻamafanafana le pu o le nofoa e faʻateleina ai le vevela i le 20-30 ° C, ma faʻapipiʻi le faʻapotopotoga faʻapipiʻi i totonu o le pu o nofoa faʻatasi ma le faʻaauau pea ma le faʻamalosi;fetuutuunai le faavaa pito i luma ina ia o le numera faamau o le faavaa pito i luma o le 0.02-0.05 μm, ave le pito pito i fafo o le nofoa nofoa e pei o le Faʻailoga, tuʻu le ulu o le fua faʻatatau i luga o le api o talaaga, liliu le fua e fua. lona fa'auma, ma o le mea sese e mana'omia e itiiti ifo i le 10 μm;tu'u le fua o le telefoni i luga o le au, fai le ulu o le telefoni e pa'i i totonu o le pito i totonu o le pu o nofoa pito i tua, ma feliuliua'i le u'amea Ina ia fuaina le coaxiality o pu fale pito i luma ma tua o le nofoa nofoa.
(4) Filifilia tu'u le fua fa'ai'uga tu'ufua i se tulaga e mafai ona fa'asala ai le 'ese'ese, ma fa'apipi'i i le pito i tua o le tulaga lagolago o le fale fa'amau e fa'asala ai le vaeluaga o le vaeluaga o le vaeluagalemu ma le va'aiga fa'atasi i le tele e mafai ai.
Fa'apipi'iina o pa'u fa'avili pupu'u fa'a-lua-la'au fa'atasi ma u'u ta'ipepe Pe a fa'apipi'i NN3000K fa'asologa fa'asolosolo fa'aigoa fa'alava pupuu fa'alava fa'atasi ma u'a fa'apipi'i, e tatau ona fa'alogo lelei i le fetaui sa'o o le lautele totonu o le fa'alava ma le taper o le 'au, ma le auala valivali e mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o le laʻititi o le gaosiga o le gaosiga.Fa'afeso'ota'i le fa'avasegaina, ae a tele le gaosiga o le gaosiga, e sili ona lelei le fa'aogaina o se fua taper sa'o mo le fa'avasegaina.
Pe a faʻapipiʻi le faʻamau i luga o le faʻamau faʻapipiʻi, e tatau ona fetuunai le mama totonu i se tulaga talafeagai i le itu axial ina ia latalata le kilia o le radial i le zero.

So'o se tala fou o bearings fa'amolemole kiliki la matouFALEitulau.

O lo'o fa'aogaina le polo 12018


Taimi meli: Feb-28-2023